Utbildning

Välj utbildning här under
THE - The Human Element
FS - Förtroendefullt Samarbete
UGL in English
Jämställdhet Genus och Ledarskap
UGL - Utveckling Grupp och Ledare
UL Utvecklande Ledarskap™
6:e Dagen
RC -Radical Collaboration in English
THE -The Human Element in English

Varukorg

Kundvagnen är tom

Bookshop

The Human Element i praktiken.
Info & Beställning 
Se alla våra böcker

Våra konsulter

Inom CORE CODE har vi samlat ett antal konsulter med betydande erfarenhet från  ledande chefsbefattningar som konsulter i andra konsultföretag. Vi tror att erfarenhet är en av de viktigare framgångsfaktorerna när vi utför uppdrag.


Vi vill genom vårt agerande upplevas som en strategisk partner som med våra verktyg och erfarenheter medverkar till bekymmersfria och framgångsrika ledare, individer och företag.


Som konsulter kompletterar vi varandra och kan bilda konsultteam utifrån olika önskemål baserat på uppdragens utformning. Inom CORE CODE arbetar vi medvetet med att finna en balans mellan kompetenser, erfarenheter och människotyper. Våra konsulter är analytiska, kreativa och drivande och har bred erfarenhet av förändringsledning. Vi tror på att arbeta i en process där kundernas engagemang och deltagande är avgörande för resultatet. Våra konsulter har förmågan att inspirera, engagera och coacha de personer som ansvarar för förändringsarbetet.

Konsult presentation:


Kurt Karlsson
Kurt är idag vår VD och har tidigare varit chefsutvecklare i Nordiskt Ledarskap AB, Dufwa Ledarskap AB, Ucando AB samt Palm&Partners AB.

Han var 1993 med och startade Nordiskt Ledarskap och arbetade där som chefsutvecklare. Formade bl a innehållet i Luftfartsverkets framgångsrika ledarutvecklingsprogram GLANS där drygt 250 chefer deltog och som sedan var utgångspunkt för SAS Academy program för högre chefer i Skandinavien och STRAL, strategisk ledarutveckling för chefer inom Föreningssparbanken (Swedbank). Kurt är UGL handledare sedan 1984 och var 1994-96 projektansvarig för framtagningen av den nya handledarutbildningen för UGL-handledare (FUGL, HUGL) i Sverige. Han är även internationellt certifierad handledare inom The Human Element, Radical Collaboration och senior trainer inom Direct Leadership.

Under drygt 20 år har Kurt arbetat med olika uppdrag i både privat och offentlig sektor, från koncernlednings/kommunledningsnivå till medarbetarnivå. Han verkar mest inom chefs- och ledarutveckling och har betydande erfarenhet från design, planering och genomförande av olika utvecklingsinsatser.


Fredrik Löfberg
Fredrik har tidigare varit Personalchef och General Manager och VD inom IT-, Telecom- och Kompetensutvecklingsbranschen. Fredrik har även erfarenhet som styrelseledamot.

Han har sedan början av 1990-talet var mycket starkt engagerad inom ledarutveckling och ledarskap först inom Försvarsmakten sedermera i sina befattningar. 2003 blev Fredrik en av delägarna i dåvarande CoreCode International AB och har sedan dess främst jobbat Ledningsgruppsutveckling samt chef- och ledarutveckling.

Fredrik blev UGL handledare 1995. Gjorde därefter ett uppehåll som handledare och nyexaminerades 2003. Fredrik är även SDI handledare, SPQ handledare, Team Skills handledare och utbildad IIP instruktör.

I över 18 år har Fredrik arbetat som chef olika sammanhang, både inom offentlig och privat verksamhet, från avdelningschef till VD. Under de senaste 4 åren verkar han mest inom chefs- och ledarutveckling och har god erfarenhet från design, planering och genomförande av olika utvecklingsinsatser.


  

  

Michael Carlsson

Michael har tidigare varit officer. Under senare delen av sin karriär i det militära var han huvudlärare i ledarskap och idrott på militärhögskolan Karlberg. 1999 var han med och startade TWA Management AB (som idag heter Core Code International AB). Michael har förtroendeuppdrag flera företagsstyrelser.

Han har ett stort engagemang i ledarskapsfrågor och hur de påverkar i förändringsprocesser.

Michael är UGL handledare sedan 2000. Han är även handledare i The Human Element och Radical Collaboration, där han även är senior trainer.

I över 15 år har Michael arbetat som chef på olika nivåer inom försvaret och i CCI. Michael fokuserat på personlig utveckling av chefer och kopplat det till ett större sammanhang inom deras organisationer. Det innebär analys, design och genomförande av längre förändringsprocesser i olika verksamheter.Niclas Folkesson

Niclas är en av grundarna i CoreCode international AB (CCI) som bildades 1999, och sitter som styrelseledamot i flera bolag även utanför CCI bolagssfär.


Niclas har tidigare varit kurschef för blivande tekniska officerare inom Försvarsmakten, där han även utbildades till flygsystemingenjör(Jas 39 Gripen). Niclas är handledare i UGL, SDI, SPQ, Team Skills och Radical Collaboration.

Niclas Folkesson har sedan 1997 varit med om att leda, bygga och utveckla organisationer och människor. Han har arbetat med Yrkeslandslaget, Svenska Fotbollslandslaget, och arbetar nu inom och utom Sverige med internationella ledningsteam och grupper som har för avsikt att bli högpresterande.


Utmärkande för de flesta av Niclas uppdrag är att de handlar om att vara ett stöd i analys, design och implementering förändringar i syfte att nå bättre affärs- eller verksamhetsmässig framgång. I det stora flertalet av projekten har det funnits klara affärsmässiga mål. Han har bland annat varit med och utvecklat Metso Minerals WPC internationella Ledningsgrupp, i syfte att kunna ta den omorganisation som Metso gick in i under 2007, där han även har varit ett strategisk stöd åt nyckelpersoner i organisationen. Han faciliterar även styrelser och ledningsgrupper, i syfte att öka effektiviteten och lönsamheten i organisationen/företaget.Birger M. Svendsen

Birger er partner i CoreCode International Norway AS. Han er en senior leder med et bredt spekter av kompetanse. Han har bred erfaring innen organisasjons- og personalutvikling (HR) samt økonomi/finans. Han har lang internasjonal erfaring fra noen av verdens fremste selskap innen fagområdet "Human Resource".

Områder han arbeider med er foruten rekruttering, bl.a. lederutvikling, organisasjonsutviking basert på kompetansemodeller, coaching og strategisk Human Resource rådgivning.

Birger har vært Human Resource ansvarlig for den kommersielle delen i Shell Europe Oil Products ( HR ansvarlig for 28 land). Innen det var han HR-direktør i Coca-Cola for Norden, Baltikum, Russland og Kazakhstan. Her hadde han ansvar for å etablere effektive organisasjoner både i Norden og den tidligere "østblokken". Han arbeidet også et år ved Coca-Colas hovedkontor i Atlanta, der han var HR Manager for Latin-Amerika.

Han har økonomisk og finansiell operativ erfaring fra Kraft General Foods, der han ble ansatt som den første i Norge, med ansvar for å etablere selskapet her. Som økonomi- og finansdirektør, gjennomførte han først oppkjøpet av Freia Husholdning og Maarud Ostefabrikk, for deretter å gjennomføre kjøpet av Freia Marabou.

Han har tidligere arbeidet i Chase Manhattan Bank (Oslo) og Esso Europe (London).

Han er utdannet siviløkonom fra Gøteborgs universitet og har en Master of International Management / MBA fra USA.

 

 

 

Inger Johanne Jensen

Inger Johanne har i över 25 år arbetat med utveckling av människor både i grupp och enskilt i olika organisationer. Hon är utbildad på Bedrifts Ekonomisk Institut i Oslo där hon har en Bachelor of Management med fokus på ledarskap och coaching. Inger Johanne är sedan 2004 utbildad UGL handledare och har genomfört ett stort antal UGL kurser i Sverige och Norge. Hon är dessutom internationellt certifierad som THE handledare vid Business Consultants Network i San Francisco och genomför THE uppdrag i Sverige.  Inger Johanne är en ofta anlitad coach och har 3 års utbildning som NLP Master Practioner och HR coach vid Makani International HR Academy.

Hon driver en egen firma Relationsutveckling och är återkommande verksam som medlare i Konfliktrådet i Agder Fylkene.

Inger Johanne var under flera år ansvarig för ledning, administration och försäljning på Stella Polaris en internationellt känd och framgångsrik teatergrupp. Hon har arbetat inom Risör Konstforum där hon varit ansvarig för ekonomi och marknadsföring, hon var där även projektledare för flera utvecklingsprojekt kopplade till personlig utveckling och kreativitet. Hon har dessutom många års erfarenhet som arbetsterapeut och lärare samt med utveckling av vuxna med förståndshandikapp.

Det som driver Inger Johanne är glädjen att se andra människor växa och därigenom nyttja mer av sin inneboende  potential.

De egenskaper vi sätter högst hos våra konsulter:

 

Förmågan att lyssna
Förmågan att se och agera katalysator
Förmågan att kommunicera och skapa insikt

 

"Genom att lyssna, se och kommunicera med en coachande attityd vill vi fungera som katalysatorer som leder individ och företag till att aktivera och optimera sina egna resurser."

 

 

 Kontakta oss>

 

REKRYTERING till CoreCode:

Är du en Konsult som vill tillhöra framtidens konsultnätverk där vi ser till det gemensamma i varje individs förmågor som gör att vi tillsammans utvecklar gemenskap och affärer?

Då vill vi gärna få en presentation inskickad till oss via denna länk.

http://www.iviioo.com/express/publicjobs.seam

Sök upp annonsen som rör CoreCode, gör dig redo med att koppla in Webcamera och svara sedan på de frågor som ni får till dig när du trycker på länken.

 

Lycka till!

CoreCode International

Om oss | Företaget, vår mission, vision & filosofi | Verksamhetsområden | Metoder & Arbetssätt | Våra konsulter | Att jobba hos oss | Samarbetspartners & nätverk

Konsulter

Vårt handledarnätverk
Våra kursgårdar
Handledarutbildningar
Läs mer

Aktuellt

Master Practitioners – Förtroendefullt samarbete
Årets sommar Entreprenör
Coachande Ledarskap
Vi är stolta över vår höga kundnöjdhet
Besök oss gärna på Medicon Skills karriärsmässa i Lund

Nyhetsbrev

Tidigare nyhetsbrev
Modern forskning om kontakt- och säljhinder leder din organisation till toppresultat. Läs mer  
 
RCFS, RADICAL COLLABORATION - förhandling, konfliktlösning och långsiktigt relationsbyggande
V 46 måndag - onsdag 2009. Kursort: Stockholm  
 
Bli prenumerant!
Så här får du våra nyhetsbrev gratis >  
 
Kontor:
Halmstad   |   Göteborg   |   Stockholm   |   Helsingborg   |   Oslo   |